Як вибрати навантажувач для роботи з харчовими продуктами

Підприємства харчової промисловості пред’являють особливі вимоги до техніки. Стосується це й навантажувачів. Вони мають бути не тільки продуктивними й маневровими, а й екологічними. Крім того, робота проводиться часом у складних умовах — наприклад, у холодильних камерах або цехах із високим рівнем вологості.

Фахівці компанії СК «Еталон» підготували для вас короткий огляд. У статті наводяться рекомендації, як вибрати складську спецтехніку для роботи з харчовими продуктами.

Вимоги до навантажувачів на продуктових об’єктах

  1. Гігієна. Харчові продукти зберігаються з дотриманням певних умов. Тому важливо, щоби техніка не створювала додаткове забруднення.
  2. Автономність. Досить часто продуктові підприємства, торгові комплекси працюють цілодобово. Важливо, щоби техніка була завжди готова до експлуатації, не доводилося чекати, поки машина відновиться.
  3. Використання всередині й зовні будинків. Нерідко доводиться перевозити, переміщувати товари, продукти, сировину з відкритих майданчиків всередину цехів. Тому необхідна техніка, яка підходить для експлуатації, як у непростих погодних умовах, так і з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог.
  4. Робота в холодильних камерах. Харчові підприємства використовують холодильне обладнання, камери схову з вкрай низькою температурою. Навантажувач має не тільки бути готовим для роботи в холодильнику, а й обладнаним кабіною, що захищає від морозу оператора.
  5. Переміщення вантажів на високі стелажі. Для економії простору складу споруджуються високі стелажі. Це дає змогу зберігати велику кількість товарів на меншій площі. Тому техніка мусить мати відповідне обладнання, що дає можливість підіймати вантажі на велику висоту.

Яка техніка підійде для роботи з харчовими продуктами

Оптимальний варіант — застосування електричних або ручних машин:

  • навантажувачів на акумуляторних батареях;
  • гідравлічних візків;
  • штабелерів різного типу.

Варто зазначити й той факт, що електричні навантажувачі не тільки не виділяють вихлопних газів, а й істотно тихіші за своїх «побратимів», що функціонують на різних різновидах палива. Тому вони добре підходять для перевезення вже упакованої продукції.

Для взаємодії з харчовими продуктами рекомендується звернути увагу на ручні гідравлічні візки. Наприклад, вони широко застосовуються в супермаркетах.

Не забувайте, що техніка потребує регулярного обслуговування. Його виконують фахівці компанії СК «Еталон». Також ми готові виконати ремонт штабелерів та іншої спецтехніки.

Комментарии закрыты.